Kurumsal Psikolojik Danışmanlık

Kurumsal psikolojik danışmanlık, bir işletme veya kuruluş içinde çalışanların ve yöneticilerin iş performansını artırmak, çalışma ortamını iyileştirmek, stres yönetimi, iletişim becerileri, liderlik gelişimi, işyeri ilişkileri ve diğer iş ortamıyla ilgili konularda destek sağlamak amacıyla sunulan bir danışmanlık hizmetidir.

Bu danışmanlık, işletmelerin veya kuruluşların insan kaynakları, yönetim ve çalışan ilişkileri gibi konularda karşılaştığı sorunları ele alırken, aynı zamanda çalışanların kişisel gelişimlerine de katkıda bulunur.

Mantra Psikoloji olarak işletmelerle iş birliği yaparak çalışanlarla bire bir görüşmeler, eğitimler, atölye çalışmaları planlıyoruz.

Kurumsal psikolojik danışmanlık ile işletmeler çalışanların motivasyonunu artırabilir, verimliliği artırabilir ve iş ortamını daha sağlıklı ve destekleyici hale getirebilir.

İlkelerimiz

Kurumsal Psikolojik Danışmanlık Süreci Nasıl Yürütülüyor?

Kurumsal Psikolojik Danışmanlık sürecinin adımları bu şekildedir:

  1. İlk İletişim ve Başvuru
    Şirket yetkilisi, danışmanlık almak istediği konuyla ilgili Mantra Psikoloji iletişim kanallarından bizimle iletişime geçer.

  2. İhtiyaç Analizi ve Değerlendirme
    Psikologlarımız işletmenin veya kuruluşun ihtiyaçlarını ve hedeflerini belirlemek için bir ihtiyaç analizi yaparlar. Bu aşamada, çalışanların ve yöneticilerin karşılaştığı sorunlar ve geliştirilmesi gereken alanlar değerlendirilir.

  3. Strateji Belirleme
    Psikologlarımız, ihtiyaç analizine dayanarak kurumsal hedeflere ve gereksinimlere uygun bir strateji geliştirirler. Bu strateji, danışmanlık hizmetlerinin kapsamını, yöntemlerini ve uygulanacak adımları içerir.

  4. Uygulama ve Eğitim
    Psikologlarımız belirlenen stratejiye göre danışmanlık hizmetlerini uygularlar. Bu süreçte, çalışanlarla bire bir görüşmeler, grup çalışmaları, eğitim oturumları veya atölye çalışmaları gibi yöntemler kullanılabilir. Ayrıca, yöneticilere liderlik gelişimi veya diğer özel eğitimler de verilebilir.

  5. İzleme ve Değerlendirme
    Psikologlarımız, uygulama sürecini düzenli olarak izler ve değerlendirirler. Bu, danışmanlık hizmetlerinin etkinliğini değerlendirmek, çalışanların ve yöneticilerin geri bildirimlerini almak ve gerektiğinde stratejiyi ayarlamak için önemlidir.

  6. Sürdürülebilirlik ve Destek
    Danışmanlık sürecinin sonunda, psikologlarımız işletmeye veya kuruluşa stratejik tavsiyelerde bulunarak elde edilen kazanımların sürdürülebilirliğini sağlamaya yardımcı olurlar. Ayrıca, psikologlar, işletmenin veya kuruluşun gelecekteki ihtiyaçlarına uygun olarak destek hizmetleri sunarlar.

Kurumsal Eğitimler

  1. Stres Yönetimi Eğitimi: Stres Yönetimi Eğitim Programı, insanlara aşırı baskının kendileri ve başkaları üzerindeki etkisini tanımasına yardımcı olur ve katılımcıların iş yerinde ve evde stresten arındırılmış bir yaşam sürmelerine ve faaliyetlerinde daha fazla keyif almalarını sağlar. Stres Yönetimi, çalışanlara ve yöneticilere modern işyerinin baskısı ile daha iyi başa çıkmak için tasarlanmıştır.
  2. Etkili İletişim Stratejileri ve Beden Dili: İnsanların kendini ve birbirlerini daha yakından tanımasını ve doğru anlamasını sağlamak amacıyla kendi aralarında daha sağlıklı ve bilinçli iletişim kurmalarına katkıda bulunarak, iletişimdeki olası çatışmaları önlemek, dolayısıyla ilişki kalitesindeki verimi arttırmak amaçlanmaktadır. Ayrıca beden dili için teorik ve pratik bilgiler sağlayacaktır.
  3. Kariyer Yönetimi Eğitimi: Bu eğitim programı kariyer kavramı ile kariyer planlama sürecinde kullanılan yöntem ve teknikler konusunda katılımcıları bilgilendirmeyi hedefler. Bireysel kariyer planlama sürecinde nelere dikkat edilmesi gerektiği, potansiyel kariyer yolları, kariyer yönetiminde kullanılan yöntem ve araçlar gibi konularda öğrencilere eğitim verilmektedir.
  4. İş-Yaşam ve İş-Aile Dengesi Eğitimi: Günümüzde rekabete dayalı, dinamiklerin hızla değiştiği ve geliştiği iş dünyasında yoğun çalışma saatleri ve temposu her sektörden çalışan kişileri etkilemektedir. Yoğun çalışma saatleri ve temposu, çalışanları işleri, yaşamları ve aileleri arasında denge kurmakta zorlamaktadır. Bu dengenin sağlanmasında önemli rolü olan iş-yaşam ve iş-aile dengesi son yıllarda çokça dikkat çeken konulardan bir tanesi haline gelmiştir. Doğal olarak tek hayatı iş olmayan çalışanların yaşamda mutlu olabilmek adına, iş ile yaşamı ve iş ile aile yaşamlarında denge kurmaları kaçınılmazdır. İş-yaşam ve iş-aile dengesinin olmaması durumunda olumsuzluklar ortaya çıkmaktadır.. İş-yaşam, iş-aile dengesi eğitiminin amacı, çalışanların iş-yaşam, iş-aile dengeleri konularında farkındalık yaratarak, dengeyi sağlamalarına destek olacaktır.
  5. Atılganlık Eğitimi: Atılganlık eğitimi ile bireye nerede, nasıl ve ne yaparak atılganca davranılacağı öğretilir. Böylelikle birey atılgan, saldırgan ve çekingen davranışları ayırt eder. Başkalarının olduğu kadar kendi haklarını da tanır, kabul eder ve saygı duyar. Heyecanını kontrol eder. Etkili kişilerarası ilişkilerini geliştirir, anlamlı ve yakın ilişkiler kurar. Sözsüz davranış becerilerini geliştirir. Düşünce duygu ve inanışlarını etkilice ifade eder.
  6. İş Yaşamında Psikolojik Dayanıklılık Eğitimi: Bu eğitim; iş yaşamında karşılaştığınız olumsuzlukların üstesinden gelme konusunda, kişisel bir kapasite olarak psikolojik dayanıklılık kavramı, iş yaşamındaki yansımaları ve bu kapasitenin nasıl geliştirilebileceği konularında bilgi vermeyi amaçlar.

İletişim

İletişim Numarası

İletişim Numarası

0543 485 77 60
WhatsApp

WhatsApp

0543 485 77 60
Adres

Adres

Bozkurt, Eşref Efendi Sk. No:18 D:2, 34375 Şişli/İstanbul

Çalışma Saatleri

  • Pazartesi - Cuma09:00-22.00
  • Cumartesi10:00-22.00
  • PazarKapalı
*Sayfa içeriğinde yer alan bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. İlgili sayfada tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğeler yer almamaktadır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktora başvurunuz.
Mesaj Gönder
Merhaba, Mantra Psikoloji'ye hoş geldiniz. Size nasıl yardımcı olabiliriz?